Stroomstoring Ede

Stroomstoring in Ede zorgt voor grote problemen

Donderdagochtend 7 oktober werden tienduizenden huishoudens in Ede getroffen door een grote stroomstoring. Deze storing trof bijna 10 postcodegebieden. Netbeheerder Linander repareerde de complete storing na ongeveer anderhalf uur. De stroomstoring trof meer dan 40 adressen en bedrijven in verschillende delen van de stad, van postcode 6711 tot postcode

Vast in de lift

Door een storing in een onderstation hadden ruim 21.000 adressen in Ede geen stroom. Brandweerkorpsen waren in verschillende delen van Ede, waaronder Bunschoterhof en Mariëndaal, aan het werk om mensen die vastzaten in liften te bevrijden.

Ook de Malhaba-supermarkt in het Belstein Shopping Center werd getroffen door deze storing. Een medewerker meldde dat de winkel een klant had toen de stroomstoring begon. Ze werden gedwongen naar buiten te gaan. Rond 11.15 uur meldden enkele Ede-bewoners dat er weer elektriciteit was. Netbeheerder Linander maakte ook bekend dat 21.183 van de 21.189 getroffen bewoners weer elektriciteit zullen krijgen.

Geen waterdruk

Ook is door elektrische problemen de waterdruk gedaald of helemaal niet opgetreden. Een van de elektriciteitscentrales viel uit en de waterdruk viel weg. De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang. Er was een klein probleem met het systeem en de IT-afdeling loste het rond 12:15 uur op.