In ede een boostervaccinatie halen

Boosterprik halen in Ede

De nieuwe variant van corona, Omikron, is veel besmettelijker dan de vorige varianten, de vrees is daarom dat de ziekenhuizen in Ede hierdoor snel nog verder overbelast zal raken. Daarom heeft de overheid besloten een lockdown in te stellen en de boostercampagne te versnellen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat iedereen half januari de uitnodiging  zou krijgen om een boosterprik in te plannen, maar nu is het de bedoeling dat iedereen half januari ook daadwerkelijk een booster heeft gehad. Iedereen van 18 jaar en ouder mag een boosterprik afspraak maken in ede. 

Locaties in Ede, Arnhem en Duiven

  • Arnhem, Hotel Papendal – Papendallaan 3, 6816 VD, Arnhem
  • Duiven, Centerpoort-Zuid – Ratio 6b, 6921 RW, Duiven
  • Ede, De Reehorst – Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede
  • Elst, voormalig Formido-gebouw – Einsteinweg 6, 6662 PW, Elst
  • Voorthuizen, ’t Trefpunt – Roelenengweg 25, 3781 BA, Voorthuizen

Boosterprik Afspraak maken Ede

Er zijn twee manieren om een boosterprik in te plannen. Het kan zowel online als telefonisch. Kies je ervoor om te bellen naar 0800- 0707 dan moet je wel rekenen op lange wachttijden. As je een DigiD hebt kun je online een boostervaccinatie afspraak maken. Je kunt meestal voor half januari terecht. 

Eerder een boosterprik

Wil je eerder een boosterprik omdat je bijvoorbeeld op wintersport gaat dan zijn er een aantal opties om dat te realiseren. Omdat de opkomst op sommige locaties minder hoog is dan verwacht maken sommige locaties het mogelijk om zonder afspraak een booster te laten zetten. Dat is bijvoorbeeld het geval op de XXL-locatie de Saksenhal in Leeuwarden. 

Prullenbakvaccin

Een andere manier is om je aan te melden voor meldingen van de website https://www.prullenbakvaccin.nl. Op deze site maken priklocaties een melding als er vaccinaties overblijven. Zodra er vaccins beschikbaar zijn is de melding slechts 10 minuten zichtbaar, je moet dan zo snel mogelijk naar de aangegeven locatie om in aanmerking te komen. Je kunt deze vaccins niet reserveren en er is altijd een kans dat ze al vergeven zijn. Met name in de regio Arnhem komen er regelmatig boosters beschikbaar, voornamelijk aan het einde van de dag.